Thuis kook ik vaak vegetarisch. Ik ben dan ook vaak opzoek naar vegetarische recepten. Deze moeten vooral niet te ingewikkeld zijn, liefst snel te maken en vooral lekker zijn. Ik heb een verfijnd team fijnproevers om mij heen dus keuren wij altijd of een recept wel of niet wordt opgenomen in ons receptenboekje.
Dit gerecht is een blijvertje en daarom wil ik hem graag delen.
Ingrediënten:
4 eieren
1/2 groentebouillontablet met minder zout
300 gram volkoren couscous (wisten jullie dat dit bestond? je proeft geen verschil met normale couscous)
400 gram sperziebonen
2 uien
1 teentje knoflook
2 paprika’s, bijvoorbeeld geel en rood
2 eetlepels rozijnen
3-4 el ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
2 eetlepels olijfolie
1/2 citroen (optioneel), ik gebruikte wat citroensap uit een flesje
75 gram walnoten
Bereidingswijze
1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen.
2. Breng 600 ml water met het halve bouillontablet aan de kook.
3. Doe de couscous in een schaal, schenk de bouillon er over en roer met een vork. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
5. Pel de uien en de knoflook en snijd dit in snippers.
6. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
7. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10-15 minuten gaar.
8. Was de rozijnen
9. Fruit de uien en de knoflook met de ras el hanout in de olie zacht. Bak de blokjes paprika mee tot ze zacht zijn. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe.
10. Schep de gewelde couscous en de rozijnen door de groente. Maak het gerecht op smaak met nog wat ras el hanout, peper, geraspte citroenschil en citroensap.
11. Pel de eieren, snijd ze in parten en leg ze op de couscous.
12. Hak de walnoten grof en strooi ze er over.
Dit recept is voor geschreven voor 2 personen, wij zijn geen grote eters en aten hier met 2 volwassenen van en 3 kleine kinderen.
Voedingswaarde per persoon:
645 kcal. 25g eiwit, 65g koolhydraten, 30g vet waarvan 5g verzadigd vet, 15g vezel, 175g groente, 0,46g zout