Skip to main content

Nasi Goreng

Dit recept heeft ooit in de Allerhande gestaan als “familierecept”. Geen mix of kant en klare nasikruiden maar een eigen mix van kruiden (en dus minder zout en geen hulpstoffen of onnodige toevoegingen). De eerste keer als je dit recept maakt moet je wel aardig wat specerijen aanschaffen, maar je kan hier meerdere nasi maaltijden van maken. De basis aan specerijen kan je ook gebruiken voor het maken van bami.

20 min
4
530 Kcal

Ingrediënten:

300 g zilvervliesrijst
300 gram varkensfilet, in kleine blokjes
0,5 el sambal
4 el zoute ketjap (evt. een ketjap met minder zout zoals Kikkoman less salt soy sauce)
1 mespunt gemalen koriander (ketoembar)
½ tl laos
½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
3 el gemalen gember (djahé)
3 el wokolie of zonnebloemolie
2 uien, fijngesnipperd
300 g prei, in ringen
150 g fijne soepgroenten
3 teentjes knoflook (geperst)
2 tl (riet)suiker
zout

Aan de Slag!

1. Kook de rijst gaar.
2. Meng het vlees met de sambal, de helft van de ketjap, de knoflook, snufje zout, de suiker en de specerijen. Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees bruin. Voeg de uien toe en bak mee totdat deze glazig zijn.
3. Voeg de prei en de soepgroente toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
4. Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 5 minuten al omscheppend door.