Over Diëtistenpraktijk Lamers

Diëtistenpraktijk Lamers is opgericht in september 2012. Het is een praktijk waar u terecht kunt voor dieet- ; voeding- en lifestyle adviezen.

Vier dagen in de week houd ik spreekuren in Duiven, Zaltbommel en Ammerzoden. Onder het kopje contact kunt u vinden op welke dagen en tijden ik waar zit.

Over mij

In 2005 ben ik afgestudeerd als diëtist voedingsdeskundige aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
De eerste 7 jaar heb ik in loondienst gewerkt in een thuiszorginstelling in de regio Rivierenland.
In deze periode heb ik veel ouders begeleid met voedingsadviezen bij 0-4 jarigen. Ik gaf scholing aan verpleegkundigen en artsen van het consultatiebureau.

 

In 2011 heb ik de post HBO cursus sportdiëtetiek gevolgd. Ik heb de topsportselectie van G.T.V. de Hazenkamp in Nijmegen met voedingsadvisering begeleid tot december 2013. Individuele sporters begeleid ik nu nog in mijn praktijk.

 

De afgelopen 5 jaar is mijn doelgroep voornamelijk ketenzorg gericht.  De diagnoses zijn dan: Diabetes Mellitus, Hart en Vaatziekten (en preventie daarvan: hypercholesterolemie, hypertensie en overgewicht) en COPD. Verwijzingen krijg ik via de praktijkondersteuner van de huisarts.

De diabeteszorg spreekt mij hierin het meest aan. Het is opmerkelijk om te zien wat je met voedingsadviezen voor elkaar kan krijgen als het gaat om verbetering van de bloedsuiker.

 

Verder begeleid ik vrijwel alle hulpvragen als het gaat om voeding met uitzondering van allergieën. Deze groep zie ik te weinig waardoor ik mij hierin onvoldoende bekwaam acht. Deze groep verwijs ik  door naar een gespecialiseerde diëtist.

 

Naast het werken in mijn eigen praktijk heb ik sinds september 2017 de functie van penningmeester aanvaard binnen het bestuur van Eldia. Eldia is een samenwerkingsverband van diëtisten werkzaam in de eerste lijn in de regio Arnhem. Het netwerk stelt zich ten doel om de leden te positioneren en te profileren als de specialist op het gebied van voeding en leefstijl bij alle partijen die bij de (keten)zorg en preventie in de regio Arnhem betrokken zijn.

 

Met mijn man en drie kinderen woon ik in Nijmegen-Noord. Ik heb een zoontje van 8 jaar en twee dochters van 6 jaar oud. In mijn vrije tijd loop ik hard en geef ik turn les. Mijn passie wat betreft voeding vind ik ook terug in koken. Ik hoop jullie via mijn website te kunnen inspireren met gerechten die ik op mijn weblog zal plaatsen.