Skip to main content

Rucola-basilicumpesto

Als je ooit zelf pesto hebt gemaakt dan smaakt pesto uit de supermarkt ineens een stuk minder lekker. Heerlijk op een boterham met hierop plakjes tomaat of kipfilet (evt. nog plakjes avocado) of een eetlepel door de pasta met stukjes gerookte kip en gebakken courgette erdoor. Een keukenmachine (of een kleintje waarop de staafmixer past) is wel nodig.

45 min
4
240 Kcal
Vega

Ingrediënten:

1 zakje rucola (75g)
1 teentje knoflook
75g geroosterde pijnboompitten
75g Parmezaanse kaas
blaadjes van 1 basilicumplantje
100 ml olijfolie extra vierge
versgemalen peper en evt. zout

Aan de Slag!

Pel de knoflook en snipper hem. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Rasp de Parmezaanse kaas. Pureer alle ingrediënten, grof in de keukenmachine, behalve de olijfolie. Voeg geleidelijk aan de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Bewaar de pesto in de koelkast in een goed afsluitbaar potje (ongeveer een week houdbaar). Als je de kaas nog niet toevoegt dan is de pesto 2 tot 3 maanden houdbaar. Voeg dan de kaas voor gebruik toe.