Skip to main content

Tabouleh

Dit recept komt uit het boek “ZIN IN “ lekker eten. Dit boek is uitgegeven door het diabetes fonds en gebaseerd op de nieuwste voedingsrichtlijnen voor diabeten die onlangs verschenen zijn. Het recept heb ik naar smaak hier en daar wat aangepast. Eet smakelijk!

25 min
4
405 Kcal
Vega

Ingrediënten:

250 gram bulgur (ongekookt)
1 komkommer
4 tomaten
sap van 1 grote citroen
3 el olijfolie extra vierge
3 bosuitjes in dunne ringetjes (of 1 rode ui)
15 gram platte peterselie (optioneel)
15 gram verse munt (optioneel)
zout en peper naar smaak
345 gram geroosterde paprika (uit pot) in reepjes
120 gram feta in blokjes
16 olijven

Tabouleh

Aan de Slag!

1. Meng de bulgur in een kom met 2 dl kokend water en laat dit ca. 20 minuten staan.
2. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
3. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
4. Meng citroensap met komkommer en tomaat door de bulgur en laat de salade nog even staan.
5. Roer vlak voor het serveren de olijfolie door de taboeleh en schep bosui, peterselie en munt erdoor. Breng de salade op smaak met peper en zout.
6. Maak de tabouleh mooi op met geroosterde paprika, blokjes feta en olijven

tip: een restje hiervan is een prima lunch voor de volgende dag