Skip to main content

Haver-banaanpannenkoekjes

Deze pannenkoekjes bak ik wel eens voor mijzelf en mijn kinderen op woensdagmiddag. Het zijn lekkere gezonde pannenkoekjes. Je kan er voor kiezen om wat pannenkoekjes te bewaren voor de volgende dag als lunch, of 1 stuk bewaren als een tussendoortje.

15 min
4
368 Kcal
Vega

Ingrediënten:

3 bananen
150 g havermout
50 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
300 ml halfvolle melk
2 el zonnebloemolie

Haver-banaanpannenkoekjes

Aan de Slag!

1. Prak de bananen grof en roer met de havermout, het bakmeel, de eieren, de melk en een snufje zout tot een beslag.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schep 4 el beslag in de pan: 1 el per pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
3. Serveer de pannenkoekjes warm.